Saját szavakkal, gondolatokkal, konkrétumokkal,
hogy ez az eskü valóban személyes,  csak a Tiétek legyen 

BENSŐSÉGES HANGULATBAN

.

 Az esküvőt megelőzően egy vagy több találkozó keretében megbeszélünk mindent, ami Nektek fontos, amit a világnak tudnia kell Rólatok.

A ceremónia részleteit közösen alakítjuk ki az ötleteiteknek, kéréseiteknek megfelelően, hiszen a szertartás egyszeri és megismételhetetlen…!

A beszédem az összeadás hivatalos szövegén túl , a Ti életetekről és a szerelmetek legszebb pillanatairól írom, s szívből jövő szerttetel osztom meg veletek a nagy napon.

.

A SZERTARTÁS MENETE

  • Bevonulás 

A pár várakozik, a vendégek helyet foglalnak. A házasulandók mögötti székekre ülnek a tanúk, az első sorokba a szülők és a közeli hozzátartozók. Elindul a bevonuló zene, majd a pár külön-külon vagy  egymásba karolva, besétál a szertartásvezetői asztalhoz.

A bevonuláshoz érdemes olyan hosszúságú zenét választani, hogy még egy kicsit álldogálhassatok. Hagyjunk időt mindenkinek, hogy a vendégek gyönyörködhessenek bennetek és a fotós is jó képeket készíthessen!

Ezt követően köszöntöm az ifjú párt és a megjelenteket, majd Rólatok beszélek.

  • Igen, aláírás 

Ez kötelező eleme a házasságkötésnek, így meghatározott szövege van. Egyértelműen, nevén szólítva a menyasszonyhoz, majd a vőlegényhez intézem a kérdést.  Fel kell hozzá állni.

Aláírási sorrend: először a feleség, utána a férj ír alá, majd a tanúk, és végül a szertartásvezető.

Aláírás előtt a menyasszonyi csokrot add át a tanúdnak! Nyugodtan, elegánsan írj és már az új neved! Végül mosolyogj rá a fotósra!

  • Fogadalom   (opcionális)

Ez nem kötelező, de romantikus és mindenki számára megható. Talán nem is fogadalom ez, inkább köszönet a másiknak az eddigiekért, és azért, hogy ide elérkezhettetek.  Saját szavakkal, amit éppen akkor gondoltok, éreztek…

De természetesen meg lehet előre írni és felolvasni..

  • Gyűrűhúzás 

Miután felkértelek rá benneteket, elsőként a férj húzza fel a felesége ujjára a jegygyűrűt, s ezután fordítva. Majd mindezt megpecsételvén ekkor adjátok egymásnak az első, szerelmes, szenvedélyes hitvesi csókot.

Ha véletlenül nem sikerül tökéletesen felhúzni a gyűrűt, ne erőltesd, majd a párod diszkréten megigazítja!

  • Összetartozás ceremónia   (opcionális)

Ha szeretnétek még valamivel  emlékezetessé tenni a szertartást, akkor lehet homokot,  bort-, azaz bármit ÖSSZEÖNTENI pl. egy, az alkalomra megcímkézett üvegbe, melyet eltehettek emlékbe, de lehet fröccsöt vagy koktélt is készíteni, ami jól eshet a nagy melegben, de volt már kávé és fűszer  ceremónia is.

Ami még nagyon szép az a FAÜLTATÉS, illetve bármely növény ültetése. Az ültetéshez a földnek és a víznek örömmel adok Nektek üvegvázákat, vagy kis cuki vödröt és locsolókannát.  🙂

Újdonság még a KÉP FESTÉS ahol maradandó emléket alkothattok. Ezt festőállvánnyal tudom segíteni két méretben is.

Esetleg lehet még szerelemdobozba, időkapszulába tenni dolgokat, írásokat, fogadalmat egymásnak, amit majd 5-10 év múlva kinyithattok…    /Ezzel csak az a baj, hogy nem túl látványos a vendégek, fotósok számára./

A LAKAT CEREMÓNIA alkalmával pl. két fél szívet lehet összelakatolni, a kulcsát pedig pl. héliumos lufival elengedni vagy, ha éppen van ott akkor tóba, folyóba dobni.

Egy ÓRACEREMÓNIÁVAL pedig Ti magatok indíthatjátok el a közös életetek új időszámíását…

De akár Ti is kitalálhattok valami újdonságot, bármiből készíthettek tehát személyre szóló ceremóniát.

Ha van egy közös hobbi, érdeklődési kör, vagy egy érdekesség ami titeket jellemez, egy kis ötletelés után, már is lehet belőle saját ceremóniátok!.

  • Beszéd

Néhány gondolat Nektek, Rólatok, a házasságról, a szerelemről, az életről, a boldogságról . . .

  • Szülőköszöntő  

Itt mondok a nevetekben köszönetet szüleiteknek, melynek végén a virágokkal és az ajándékaitokkal kell oda lépnetek hozzájuk, hogy köszöntsétek Őket.

…és a párod szüleihez is egy puszira!

  • Pezsgőzés

A szertartás lezárásaként koccintunk.  Általában a pár, a tanúk és a szertartásvezető, esetleg még a szülők.

A többi vendéggel a kivonulást követően, a gratulációkor lehet pezsgőzni.

  • Kivonulás

A magam részéről szigorúan csak Ti ketten együtt.  A régi hagyományoktól eltérően én nem állok közétek és nem indulok el veletek a Ti új életetekbe . . .

Amit viszont ajánlok, az egy vidámabb zene választása, hogy oldódjon a hangulat és kezdetét vegye az ünneplés!.

  • Gratuláció

Ez már csak a Ti dolgotok. Koccintani, koccintani és fogadni a sok-sok jókívánságot no meg az ajándékokat. (Mert azt is itt a legpraktikusabb!)


A szertartás menete és egyes részei természetesen nem kötelezőek, bizonyos  részek elhagyhatók vagy éppen más elemekkel is bővíthetők.  A szertartás lehet komoly, tradicionális vagy épp romantikus hangulatú, de lehet vidám, extrém, új, kreatív ötletekkel fűszerezett is.

Minden úgy alakítható, ahogy Ti szeretnétek.


 
 
A szolgáltatás díja:  80 000 Ft

Kétnyelvű szertartás (magyar – angol) :  100 000 Ft

A kiszállás Budapest területén ingyenes.

A kiszállási díj Budapesten kívül:  90 Ft/km


💚  NÁLAM NINCSENEK CSOMAGOK, MERT MINDEN EGYES SZERTARTÁSOMMAL A SZÍVEMET ADOM…

💚  MINDEN ESKÜVŐN A MAXIMUMOT NYÚJTOM, A FELKÉSZÜLÉSEM FÜGGETLEN A NAPTÓL, A HELYSZÍNTŐL ÉS A NÁSZNÉP LÉTSZÁMÁTÓL

💚  A személyes találozó, a személyes szöveg, a klasszikus “nagyköny” vagy  a házassági emléklap, a gyűrűpárna, egyes szertartások segédletei valamint az 1 órával korábbi érkezés mind-mind evidens. banji_ret

A szertartásvezetésem  azoknak szól, akik nem ragaszkodnak a házasságkötő termek retro hangulatához és a merev, hivatali előírásokhoz, vagy egyszerűen csak hűek akarnak lenni önmagukhoz és az álmaikhoz.  Azoknak, akik másképp képzelik el a nagy napot.

Magam is a végletek embere vagyok. Épp úgy tisztelem a hagyományokat, szeretem a klasszikus  és romantikus dolgokat, ahogyan rajongok az újért, a különlegesért vagy az őrültségekért, tehát igyekszem partner lenni minden elképzelésben.

 
Nincs lehetetlen IDŐPONT

Szervezzétek az esküvőt télen vagy nyáron, vasárnapra vagy bármilyen ünnepnapra.  Non-stop a rendelkezésetekre állok.

snow_jav

.Nincs lehetetlen HELYSZÍN

Legyen az esküvő a hegycsúcson egy kis kápolnában, egy repülőgép fedélzetén vagy a tenger fenekén.  Elkísérlek Titeket bárhová.

matri_mare

 

Nincs lehetetlen ESKÜVŐ

Száguldjon a szertartás motoron vagy lóháton.  Veletek tartok a legextrémebb ötletekben is.

bike_ret_jav

Nincs lehetetlen SZERTARTÁSVEZETŐ

Tartsuk a ceremóniát mezben vagy jelmezben.  Nem vagyok semmi rossznak az elrontója.

football_ret

superhero_jav

Nincs lehetetlen SENKINEK

Mindenki számára elérhető vagyok.

meleg-esküvő

.
.