. . .  BENSŐSÉGES HANGULATBAN 

.

Szavakkal, gondolatokkal, konkrétumokkal, hogy ez a fogadalomtétel valóban személyes,  csak a Tiétek legyen.

 Az esküvőt megelőzően egy találkozó keretében megbeszélünk mindent, ami Nektek fontos, amit a világnak tudnia kell Rólatok.  Az összeadás hivatalos szövegén túl, az összekötő beszédet közösen alakítjuk ki az ötleteiteknek, kéréseiteknek megfelelően.

.

A SZERTARTÁS MENETE

  • Bevonulás 

A pár várakozik, a vendégek helyet foglalnak. A házasulandók mögötti székekre ülnek a tanúk, az első sorokba a szülők és a közeli hozzátartozók. Elindul a bevonuló zene, majd a pár egymásba karolva, besétál a szertartásvezetői asztalhoz.

Ha nem volt templomi esküvő, akkor természetesen külön-külön is érkezhettek, vagy a szőnyeg elejéig az édesapa kísérheti a menyasszonyt, s ott adja át a vőlegénynek, hogy együtt vonulhassatok.

A bevonuláshoz érdemes olyan hosszúságú zenét választani, hogy még egy kicsit álldogálhassatok. Hagyjunk időt mindenkinek, hogy a vendégek gyönyörködhessenek bennetek, és a fotós is jó képeket készíthessen.

Ezt követően köszöntöm az ifjú párt és a megjelenteket, majd Rólatok beszélek.

  • Igen, aláírás 

Ez kötelező eleme a házasságkötésnek, így meghatározott szövege van. Egyértelműen, nevén szólítva a menyasszonyhoz, majd a vőlegényhez intézem a kérdést. Fel kell hozzá állni.

Aláírási sorrend: először a menyasszony, utána a vőlegény ír alá, aztán a tanúk, és végül a szertartásvezető.

Aláírás előtt a menyasszonyi csokrot add át a tanúdnak! Nyugodtan, elegánsan írj és már az új neved! Végül mosolyogj rá a fotósra!

  • Fogadalom   (opcionális)

Ez nem kötelező, de romantikus és mindenki számára megható. Egy rövid verset, vagy szöveget, mint fogadalmat mondd egymásnak az újdonsült férj és feleség.

Legszebb és leghitelesebb, ha magad írod, a saját szavaiddal.

.

  • Gyűrűhúzás 

Miután felkértelek rá benneteket, elsőként a férj húzza fel a felesége ujjára a jegygyűrűt, s ezután fordítva. Majd mindezt megpecsételvén ekkor adjátok egymásnak az első hitvesi csókot.

Ha véletlenül nem sikerül tökéletesen felhúzni a gyűrűt, ne erőltesd, majd a párod diszkréten megigazítja!

  • Gyertyagyújtás vagy homoköntés   (opcionális)

Gyertyagyújtás

Ehhez három szál gyertyát használunk.  Még a szertartás előtt felkérem a tanúkat, hogy ebből  kettőt előre gyújtsanak meg.  A harmadikat itt, együtt kell meggyújtani.  A közösen fellobbantott láng a közös életetek kezdetét jelképezi.

A gyertyagyújtást külső helyszínen nem ajánlom, mert a legkisebb szellő is elfújhatja a lángot. (Esetleg szélvédett hely vagy speciális gyertya esetén.)

Homoköntés

Két, különböző színű homokot kell összeöntenetek egy üvegedénybe együtt, egyszerre. Ahogy a két szín keveredik, az jelképezi, miként válik eggyé eddigi önálló életetek.

Homok helyett sok más érdekes anyagot is lehet használni. Nagyon látványos.

.

  • Beszéd

Néhány gondolat Nektek, Rólatok, a házasságról, a szerelemről, az életről . . .

  • Szülőköszöntő  

Itt mondok a nevetekben köszönetet szüleiteknek, melynek végén a virágokkal és ha van, az ajándékokkal oda kell lépnetek hozzájuk.

…és a párod szüleihez is egy puszira!

  • Pezsgőzés

A szertartás lezárásaként koccintunk.  Általában a pár, a tanúk és a szertartásvezető, esetleg még a szülők.

A többi vendéggel a kivonulást követően, a gratulációkor lehet pezsgőzni.

  • Kivonulás

A magam részéről szigorúan csak Ti ketten együtt.  A régi hagyományoktól eltérően én nem állok közétek és nem indulok el veletek a Ti új életetekbe . . .

Amit viszont ajánlok, az egy vidámabb zene választása, hogy oldódjon a hangulat.

.

  • Gratuláció

Ez már csak a Ti dolgotok. Koccintani, koccintani és fogadni a sok-sok jókívánságot.

.


.

A szertartás menete és egyes részei természetesen nem kötelezőek, más elemekkel is bővíthetők. (Faültetés, bor-, pálinka öntés, időkapszula…)  Lehet a szertartás tradicionális, romantikus hangulatú, de lehet vidám, extrém, új, kreatív ötletekkel fűszerezett. Minden úgy alakítható, ahogy Ti szeretnétek.

.
A felhasznált kellékek alapváltozatait (gyertyák, homok és üvegek) magam biztosítom a számotokra, ez a szolgáltatásom részét képezi.
.
.
.

A szolgáltatás alapdíja:  50 000 Ft

Kétnyelvű szertartás (magyar – olasz,  – angol) :  65 000 Ft

Szertartás extrém időpontban és  – helyszínen egyedi ajánlat alapján.

A kiszállás Budapest területén díjtalan.

A kiszállási díj Budapesten kívül:  60 Ft/km


.

A szertartásvezetésem  azoknak szól, akik nem ragaszkodnak a házasságkötő termek retro banji_rethangulatához és a merev, hivatali előírásokhoz, vagy egyszerűen csak hűek akarnak lenni önmagukhoz és az álmaikhoz.  Azoknak, akik másképp képzelik el a nagy napot.

Magam is a végletek embere vagyok. Épp úgy tisztelem a hagyományokat, szeretem a klasszikus  és romantikus dolgokat, ahogyan rajongok az újért, a különlegesért vagy az őrültségekért, tehát igyekszem partner lenni minden elképzelésben.

Nincs lehetetlen IDŐPONT

Night-WeddingSzervezzétek az esküvőt télen vagy nyáron, vasárnapra vagy bármilyen ünnepnapra.  Non-stop a rendelkezésetekre állok.

snow_jav

.

.

Nincs lehetetlen HELYSZÍN

matri_mare

Legyen az esküvő a hegycsúcson egy kis kápolnában, egy repülőgép fedélzetén vagy a tenger fenekén.  Elkísérlek Titeket bárhová.

Plane_0_jav

.

.

Nincs lehetetlen ESKÜVŐ

bike_ret_javSzáguldjon a szertartás motoron vagy lóháton.  Veletek tartok a legextrémebb ötletekben is.

bike_monte_jav

.

.

.

.

Nincs lehetetlen SZERTARTÁSVEZETŐ

football_retTartsuk a ceremóniát mezben vagy jelmezben.  Nem vagyok semmi rossznak az elrontója.

superhero_jav

.

.

.

Nincs lehetetlen SENKINEK

meleg-esküvő

.

.

.

Mindenki számára elérhető vagyok.

.
.
.
images_adam.
.
.
.
.