U L T I M A   R A T I O                      
A  V É G S Ő   É R V

Hogy miért szertartásvezető?

Legyünk őszinték, főleg mi nők mindig a tökéletesről álmodozunk. Órákat tudunk válogatni, hogy pontosan milyen árnyalatú színe is legyen a masniknak vagy melyik betűtípussal íródjon majd a meghívó.

Az esküvő minden apró eleme (a dekoráció, a torta, az ültető kártya…) fontos része a nagy napnak, de mégiscsak, amiért ez az egész esküvői felhajtás létrejön, az maga a házasságkötés, az “Igen” kimondása! És ennek ellenére mégis sokan, egyszerűen csak bemennek a hivatalba és ott elfogadják azt, amit kapnak. Az általánost, amit minden pár a futószalagon. Az összes apróságra adnak, csak pont a lényeget hagyják elsikkadni. Ez olyan, mintha mindenkinek ugyanaz a ruha, ugyanaz a gyűrű, ugyanaz a vacsora és csokor lenne kötelező.  Belegondoltatok???

Szóval miért is ne tennétek pont ezt, vagyis a fő momentumot is egyedivé, igazán a sajátotokévá; olyanná, amilyennek egykor megálmodtátok azt a megismételhetetlen pillanatot?!.

.

CAERIMONIA AD CEREMONIA               
SZERTARTÁS A SZERTARTÁSBAN

palackposta_1

A palackposta  

Sok romantikus esküvőm van hajón, melyek fedélzetén elve kizárt a gyertyagyújtás. A homoköntés pedig már-már annyira divatos lett, hogy sokan kezdik is unni. Bár egy kis valódi Duna parti homokot használva ez éppen stílusos is lenne. De újdonságként, és mert a hely szelleme eleve megsúgta, párjaim egyre gyakrabban a lufi eregetés mintájára a palackposta mellett döntenek. Üzenet, bélyeg, boríték bele az üvegbe, és sutty, be a Dunába…

Kívánom nekik, hogy hírvivőjük épp úgy érjen célba, mint álmaik; közös életük pedig legalább oly sikeres és hosszú legyen, mint a világrekordot tartó palackposta.

Message in bottle at seaside„A Guinnes Rekordok Könyve elismerte, hogy a 2015-ben megtalált palackposta a világ legidősebb ilyen üzenete. A feladó, George Parker Bidder tengerbiológus a kutatásai során dobott a tengerbe ezer üveget 1906. november 30-án. Az eddigi legutolsóra 108 év 4 hónap és 18 nappal később talált rá egy német nő, Mariannae Winkler éppen az Északi-Fríz-szigeteken, Amrum városában.

Kívülről is lehetett látni az üzenetet, ami úgy szólt, hogy „Törd fel a palackot”. A nő férje segítségével, többször is próbálta kiszedni belőle a papírt, de hiába, az üveget azonban nem akarták összetörni. Végül mégis sikerült kihúzniuk a képeslapot, melyen angolul, németül és dánul volt rajta a kérés, hogy a megtaláló küldje vissza a devoni Plymuthban lévő Tengerbiológiai Szövetségnek. Követték az utasításokat és kitöltötték a képeslapon a megtalálás dátumának helyét és idejét. Ezután betették egy borítékba, megcímezték és feladták GP Bidder részére…

A korábbi rekordot egy Shetlanden talált üveg tartotta, az 99 éves és 43 napos volt.”

flaschenpostSZERELMES ÜZENET PALACKPOSTÁVAL

“Azt gondolnánk a palackposta már rég kiment a divatból. Pedig ma is kifognak romantikus üzeneteket időről-időre tóból, tengerből. Az Egyesült Államokban a Murray-tóból egy 45 éves szerelmes üzenet került elő. Még egy csavar a történetben, hogy a levél annak a fiúnak a nagyapjának szólt, aki megtalálta.

A palackot egy kilencéves fiú halászta ki, aki elsőre azt remélte, hogy kalózok kincséhez talált útmutatást. Ehelyett egy romantikus történet közepébe csöppent. Bár a levél elmosódott, egyes mondatok, mint hogy „Bárcsak láthatnálak!” és „Nagyon szeretlek!”, valamint az aláírás most is kiolvashatók.

A levelet a fiú édesanyjának közeli ismerőse írta, aki mint kiderült korábban a nagypapa barátnője volt. Az akkor 13 éves Diane Bryant azért írt levelet, mert a ma már nagypapa férfi nem ment el a templomi kirándulásra. Mindez 1970-ben történt. A fiú akkor nem kapta meg a levelet, de 45 évvel később is vidám perceket okozott a gyerekkori emlék. Így a palackposta visszatért a feladóhoz és nagy becsben tartják.”

forrás: posta.blog.hu.

pp_meghivo_5

A palackposta mintájára igazán stílusos meghívók, ültető”kártyák” vagy köszönetajándékok is készíthetők a hajós dizájnhoz.

.

.

QUADRANDO CIRCULO?                               
FÁBÓL VASKARIKA?

x

Gyűrű helyett tetoválás

. . .  avagy az igazi elköteleződés

Manapság egyre többen választják jegygyűrű helyett a tetoválást a  házasságkötéskor. Azért mert menőbb, vagy azért mert ez tényleg egy életre szól?

A gyűrű a szeretetet, az összetartozást, a hűséget szimbolizálja. A közös tetoválás éppúgy. Ezért sokan döntenek így, hogy páros tetoválást készíttetnek akár a gyűrűk mellé. Hiszen a gyűrűt bármikor le lehet venni a tetoválás viszont örökre megmarad. Ráadásul sokkal többet ki lehet fejezni a tetoválás formájával, szimbolikájával.

Akik félnek, hogy “mit szólnak”, javaslom készíttessenek olyan helyre tetkót, amit csak ők látnak…   😀

Én bevallom, nekem egy ízléses, művészi tetoválás nincs ellenemre, és ez legalább mint szertartásvezetőnek is újabb és újabb, izgalmas kihívás, hogy milyen szöveget mondjak a gyűrűhúzás helyett.

285

IM OMNEM VERITATEM
A TELJES IGAZSÁG

. . .  avagy,  esküvői fotók előtte-utána

1

Mesebeli táj, bárányfelhős kék égbolt, tökéletes csók . . .    és a sárban csúszó fotós.

Az ifjúpárok egyetértenek abban, hogy a nagy nap fontos része a fotózás. A képeknek ugyanis tökéletesnek kell lenniük, hiszen ezeket osztogatják majd a rokonoknak, posztolják a közösségi oldalakra, és mutogatják majd évek múltán a gyermekeiknek, unokáiknak.

.

3Kell tehát egy profi fotós, aki utólag úgy rendezi a dolgokat, mintha tényleg minden tökéletes lett volna. Ezek az előtte-utána képek remekül megmutatják, hogy mennyit kell küzdenie egy fotósnak, hogy az emlékek megszépüljenek.

Itt szeretném megemlíteni azt, hogy hányszor jegyzik meg nekem, a szertartásvezető által tartott összeadásra, hogy de hát akkor az nem is igazi???!!!

Annyira igazi, amennyire őszinte az akkor kimondott IGEN.

2Én a magam részéről nem tudok azonosulni a személytelen, kötelező sémákkal és a rám erőltetett, stílustalan formaságokkal. Szerencsére sokan mások sem.  Lehet, hogy „csak” eljátsszuk, de mégis, nekik ez az igazi, a saját, az őszinte. Ami valóban róluk, az ő kapcsolatukról, az ő szüleikről szól. Ahol a tartalom és a külsőségek is olyanok, amilyennek megálmodták. A legtöbb párom azt a napot tartja a házassági évfordulójának, amelyiken a szertartása volt és nem azt, amikor a hivatalban aláírták a papírokat . . .

4


Ui.:

Egyikőjük sem vak, nem autista, nem kalóz és nem maffiózó. Mégis, egy egész világ elhitte nekik.

“Csak” eljátszották . . .    és mi imádjuk. 

.

.

.

.

.

.

WHITE FRIDAY
PÉNTEKI ESKÜVŐ

 . . .  avagy,  a pénteki nap előnyei

Sokáig sokan kizárólag, csak szombati napon tudtak elképzelni egy esküvőt.

Szerencsére manapság már ez sincs így. Egyre többen választják a pénteket a nagy napnak, annak számos előnyével.

Mert miért kötelező a szombat? Ha például éppen a megismerkedés valahányadik évfordulójára tervezitek az igenek kimondását, máris nem biztos, hogy stimmel a dátum.

A kedvelt esküvőhelyszíneken villámgyorsan telnek be a szombati napok a nyári szezonban. Így, ha ragaszkodunk az elképzelt hétvégéhez, akkor inkább legyen az a nagy nap pénteken, mint ugyan szombaton, de egy sokkal távolabbi időpontban.

whiteweddingRáadásul, nagyon sok helyszín és szolgáltató ad kedvezményes ajánlatot a pénteki esküvőkre, ami szintén nem utolsó szempont. A zsebben maradó összegből sok minden más megvalósítható, ami esetleg már nem fért volna bele a költségvetésbe.

Tudom, munkanap… De létezik szabadnap és szabadság is a világon. Én azt gondolom, hogy nem jár az ember minden nap esküvőre. Ha valakit megtiszteltek a meghívásotokkal, és annak igazán fontosak vagytok, akkor az meg tudja oldani.  Akár még munka után is oda tud érni…

És ami a legjobb a pénteki esküvőben az az, hogy ha nem is tart három napig, mint a mesében, de nyugodtan tarthat reggelig, mert bőven marad idő kiheverni az ünneplés „fáradalmait”   🙂

.

white-friday-1  white-friday-3 white-friday-7 white-friday-5 white-friday-6white-friday-9 white-friday-4 white-friday-8 

Vissza.