U L T I M A  R A T I O           A V É G S Ő  É R V

Hogy miért szertartásvezető?

Legyünk őszinték, főleg mi nők mindig a tökéletesről álmodozunk. Órákat tudunk válogatni, hogy pontosan milyen árnyalatú színe is legyen a masniknak vagy melyik betűtípussal íródjon majd a meghívó.

Az esküvő minden eleme (a dekoráció, a torta, az ültető kártya…) mind fontos része a nagy napnak, de mégiscsak, amiért ez az egész esküvői felhajtás létrejön, az maga a házasságkötés, az “Igen” kimondása! És ennek ellenére mégis sokan, egyszerűen csak bemennek a hivatalba és ott elfogadják azt, amit kapnak. Az általánost, amit minden pár a futószalagon. Az összes apróságra adnak, csak pont a lényeget hagyják elsikkadni. Ez olyan, mintha mindenkinek ugyanaz a ruha, ugyanaz a gyűrű, ugyanaz a vacsora és csokor lenne kötelező.  Belegondoltatok?

Szóval miért is ne tennétek pont ezt, vagyis a fő momentumot is egyedivé, igazán a sajátotokévá; olyanná, amilyennek egykor megálmodtátok azt a megismételhetetlen pillanatot?!.

unott meghivounott meghivounott meghivounott meghivounott meghivounott tortaunott tortaunott tortaunott tortaunott tortaunott gyuruunott gyuruunott gyuruunott gyuruunott gyurubuoquet of rosesbuoquet of rosesbuoquet of rosesbuoquet of rosesbuoquet of rosesunottunottunottunottunott

CAERIMONIA AD CEREMONIA        SZERTARTÁS A SZERTARTÁSBAN

palackposta_1A palackposta  

Sok romantikus esküvőm van hajón, melyek fedélzetén elve kizárt a gyertyagyújtás. A homoköntés pedig már-már annyira divatos lett, hogy sokan kezdik is unni. Bár egy kis valódi Duna parti homokot használva ez éppen stílusos is lenne. De újdonságként, és mert a hely szelleme eleve megsúgta, párjaim egyre gyakrabban a lufi eregetés mintájára a palackposta mellett döntenek. Üzenet, bélyeg, boríték bele az üvegbe, és sutty, be a Dunába…

Kívánom nekik, hogy hírvivőjük épp úgy érjen célba, mint álmaik; közös életük pedig legalább oly sikeres és hosszú legyen, mint a világrekordot tartó palackposta.

Message in bottle at seaside„A Guinnes Rekordok Könyve elismerte, hogy a 2015-ben megtalált palackposta a világ legidősebb ilyen üzenete. A feladó, George Parker Bidder tengerbiológus a kutatásai során dobott a tengerbe ezer üveget 1906. november 30-án. Az eddigi legutolsóra 108 év 4 hónap és 18 nappal később talált rá egy német nő, Mariannae Winkler éppen az Északi-Fríz-szigeteken, Amrum városában.

Kívülről is lehetett látni az üzenetet, ami úgy szólt, hogy „Törd fel a palackot”. A nő férje segítségével, többször is próbálta kiszedni belőle a papírt, de hiába, az üveget azonban nem akarták összetörni. Végül mégis sikerült kihúzniuk a képeslapot, melyen angolul, németül és dánul volt rajta a kérés, hogy a megtaláló küldje vissza a devoni Plymuthban lévő Tengerbiológiai Szövetségnek. Követték az utasításokat és kitöltötték a képeslapon a megtalálás dátumának helyét és idejét. Ezután betették egy borítékba, megcímezték és feladták GP Bidder részére…

A korábbi rekordot egy Shetlanden talált üveg tartotta, az 99 éves és 43 napos volt.”

flaschenpostSZERELMES ÜZENET PALACKPOSTÁVAL

“Azt gondolnánk a palackposta már rég kiment a divatból. Pedig ma is kifognak romantikus üzeneteket időről-időre tóból, tengerből. Az Egyesült Államokban a Murray-tóból egy 45 éves szerelmes üzenet került elő. Még egy csavar a történetben, hogy a levél annak a fiúnak a nagyapjának szólt, aki megtalálta.

A palackot egy kilencéves fiú halászta ki, aki elsőre azt remélte, hogy kalózok kincséhez talált útmutatást. Ehelyett egy romantikus történet közepébe csöppent. Bár a levél elmosódott, egyes mondatok, mint hogy „Bárcsak láthatnálak!” és „Nagyon szeretlek!”, valamint az aláírás most is kiolvashatók.

A levelet a fiú édesanyjának közeli ismerőse írta, aki mint kiderült korábban a nagypapa barátnője volt. Az akkor 13 éves Diane Bryant azért írt levelet, mert a ma már nagypapa férfi nem ment el a templomi kirándulásra. Mindez 1970-ben történt. A fiú akkor nem kapta meg a levelet, de 45 évvel később is vidám perceket okozott a gyerekkori emlék. Így a palackposta visszatért a feladóhoz és nagy becsben tartják.”

forrás: posta.blog.hu

.

A palackposta mintájára igazán stílusos meghívók, ültető”kártyák” vagy köszönetajándékok is készíthetők a hajós dizájnhoz.

pp_meghivo_4

pp_meghivo_5pp_meghivo

.

.

.

QUADRANDO CIRCULO?                  FÁBÓL VASKARIKA?

xGyűrű helyett tetoválás

. . .  avagy az igazi elköteleződés

Manapság egyre többen választják jegygyűrű helyett a tetoválást a  házasságkötéskor. Azért mert menőbb, vagy azért mert ez tényleg egy életre szól?

A gyűrű a szeretetet, az összetartozást, a hűséget szimbolizálja. A közös tetoválás éppúgy. Ezért sokan döntenek így, hogy páros tetoválást készíttetnek akár a gyűrűk mellé. Hiszen a gyűrűt bármikor le lehet venni a tetoválás viszont örökre megmarad. Ráadásul sokkal többet ki lehet fejezni a tetoválás formájával, szimbolikájával.

Akik félnek, hogy “mit szólnak”, javaslom készíttessenek olyan helyre tetkót, amit csak ők látnak…   😀

Én bevallom, nekem egy ízléses, művészi tetoválás nincs ellenemre, és ez legalább mint szertartásvezetőnek is újabb és újabb, izgalmas kihívás, hogy milyen szöveget mondjak a gyűrűhúzás helyett.

2 5 89

.

IM OMNEM VERITATEM                              A TELJES IGAZSÁG

. . .  avagy,  esküvői fotók előtte-utána

1

Mesebeli táj, bárányfelhős kék égbolt, tökéletes csók . . .    és a sárban csúszó fotós.

Az ifjúpárok egyetértenek abban, hogy a nagy nap fontos része a fotózás. A képeknek ugyanis tökéletesnek kell lenniük, hiszen ezeket osztogatják majd a rokonoknak, posztolják a közösségi oldalakra, és mutogatják majd évek múltán a gyermekeiknek, unokáiknak.

.

3Kell tehát egy profi fotós, aki utólag úgy rendezi a dolgokat, mintha tényleg minden tökéletes lett volna. Ezek az előtte-utána képek remekül megmutatják, hogy mennyit kell küzdenie egy fotósnak, hogy az emlékek megszépüljenek.

Itt szeretném megemlíteni azt, hogy hányszor jegyzik meg nekem, a szertartásvezető által tartott összeadásra, hogy de hát akkor az nem is igazi???!!!

Annyira igazi, amennyire őszinte az akkor kimondott IGEN.

2Én a magam részéről nem tudok azonosulni a személytelen, kötelező sémákkal és a rám erőltetett, stílustalan formaságokkal. Szerencsére sokan mások sem.  Lehet, hogy „csak” eljátsszuk, de mégis, nekik ez az igazi, a saját, az őszinte. Ami valóban róluk, az ő kapcsolatukról, az ő szüleikről szól. Ahol a tartalom és a külsőségek is olyanok, amilyennek megálmodták. A legtöbb párom azt a napot tartja a házassági évfordulójának, amelyiken a szertartása volt és nem azt, amikor a hivatalban aláírták a papírokat . . .

4


Ui.:

Egyikőjük sem vak, nem autista, nem kalóz és nem maffiózó. Mégis, egy egész világ elhitte nekik.

“Csak” eljátszották . . .    és mi imádjuk. 

.

.

.

.

.

.

WHITE FRIDAY                        PÉNTEKI ESKÜVŐ

 . . .  avagy,  a pénteki nap előnyei

Sokáig sokan kizárólag, csak szombati napon tudtak elképzelni egy esküvőt.

Szerencsére manapság már ez sincs így. Egyre többen választják a pénteket a nagy napnak, annak számos előnyével.

Mert miért kötelező a szombat? Ha például éppen a megismerkedés valahányadik évfordulójára tervezitek az igenek kimondását, máris nem biztos, hogy stimmel a dátum.

A kedvelt esküvőhelyszíneken villámgyorsan telnek be a szombati napok a nyári szezonban. Így, ha ragaszkodunk az elképzelt hétvégéhez, akkor inkább legyen az a nagy nap pénteken, mint ugyan szombaton, de egy sokkal távolabbi időpontban.

whiteweddingRáadásul, nagyon sok helyszín és szolgáltató ad kedvezményes ajánlatot a pénteki esküvőkre, ami szintén nem utolsó szempont. A zsebben maradó összegből sok minden más megvalósítható, ami esetleg már nem fért volna bele a költségvetésbe.

Tudom, munkanap… De létezik szabadnap és szabadság is a világon. Én azt gondolom, hogy nem jár az ember minden nap esküvőre. Ha valakit megtiszteltek a meghívásotokkal, és annak igazán fontosak vagytok, akkor az meg tudja oldani.  Akár még munka után is oda tud érni…

És ami a legjobb a pénteki esküvőben az az, hogy ha nem is tart három napig, mint a mesében, de nyugodtan tarthat reggelig, mert bőven marad idő kiheverni az ünneplés „fáradalmait”   🙂

.

white-friday-1 white-friday-2 white-friday-3 white-friday-7 white-friday-5 white-friday-6 white-friday-4 white-friday-8 white-friday-9

Vissza.